top of page
Search

Vem du är kan inte definieras med ord

Om någon kallar dig rolig medan en annan kallar dig konstig, vilken åsikt lyssnar du på?Varje dag tilldelar andra människor dig etiketter baserat på deras uppfattning om vem du är, medvetet och omedvetet.


Dina tidigare upplevelser påverkar hur du betraktar världen och vilken åsikt du väljer att lyssna på i det givna exemplet. Detta sker automatiskt, och vi märker inte alltid att det sker förrän i efterhand.


Men vad är det egentligen som definierar din verkliga jag?


Och hur skulle den du är någonsin kunna reduceras till en definition med några ord?


Ord är till för att beskriva en upplevelse och upplevelsen, såväl som orden, är alltid subjektiva.


Det innebär att din egen upplevelse egentligen är den enda du kan ta hänsyn till eftersom den avgör vem du lyssnar på och inte...När jag satt och reflekterade över detta ämne hörde jag låten "Unwritten" av Natasha Bedingfield på radion. En del av refrängen lyder så här:Drench yourself in words unspoken

Live your life with arms wide open

Today is where your book begins

The rest is still unwrittenFör att kunna leva som ett oskrivet blad måste man först befria sig från de antagna sanningar och etiketter man har på sig själv, de som man har kommit att acceptera som sanningar.


ELI-testet ger dig insikt om vilka dessa definitioner är och hur de påverkar dig. Det ger dig möjligheten till att bli mer fri...Hur skulle du leva om du inte behövde anpassa dig till några definitioner, inte ens dina egna?


16 views0 comments
bottom of page